0

Akne - Hjælp til uren hud i ansigtet

(0 produkter)

Baggrund for Akne:

Alle mennesker har den - bakterien som forårsager uren hud. Den kaldes Propionibacterium Acnes og den lever dybt nede i hudens porer. I nogle tilfælde irriterer den immunsystemet og provokerer huden så meget at der opstår betændelsetilstande i huden - det vi populært kalder bumser.

Man ser det hovedsageligt hos teenagere og unge voksne, fordi den øgede hormonproduktion stimulerer talgkirtlerne til at vokse og øge produktionen af talg. Hos mange udtømmes den ekstra talgproduktion blot øverst i hårsækken uden at give hudproblemer (billede 1), men andre har en øget dannelse af døde hudceller, som kan tilstoppe porerne når det blandes op med talg. Herved dannes en prop som ikke umiddelbart skubbes ud af poren (billede 2).

Talgkirtlen fortsætter med at producere talg, men kan ikke skubbe proppen ud og der dannes en ophobning af talg (billede 3 og 4). Aknebakterien trives rigtig godt i den tilstoppede talgkirtel, hvor den begynder at nedbryde fedtet i talgkirtlen til fedtsyrer og glycerol. Fedtsyrerne er irriterende for vævet og kan give betændelse i kirtlen hvorved en bums opstår (billede 5).

Hvis poren fortsat er tilstoppet fortsætter bakterien med at nedbryde talgen og bumsen vokser. Det giver øget irritation af vævet, så infektionen forværres (billede 6). Til sidst brister hårsækken og betændelse og fedtsyrer spredes ud i vævet omkring bumsen (billede 7). Ofte angribes nye hårsække i området og resultatet er flere bumser samt en kronisk irritation og infektion i huden. Hvor bumsen opstod er der efterladt et ar (billede 8).

Genetisk eller livsstilsbetinget akne?

Nogle mennesker er genetisk disponeret for at danne ekstra mange døde hudceller, hvorved porerne nemmere tilstoppes. Derfor ser man tendens til at voldsom akne ofte går i arv fra forældre til børn. I svære tilfælde kommer der så meget infektion i huden at mange hårsække i områder på huden inficeres og i disse tilfælde er det meget vigtigt at få gjort noget seriøst ved problemet. Det er selvfølgelig forbudt at prøve at trykke talgpropper og hudorme ud af huden, da det ofte er med til at sprede infektionen.

Det er en hjælp for nogen at få specielle ansigtsbehandlinger med produkter der kan opløse propperne i porerne og derved give mulighed for at talgen kommer ud af sig selv. Andre er så hårdt angbrebne at de er nødt til at få længerevarende medicinsk behandling ved en hudlæge. Det kan være hårdt at gennemgå disse kure, men ofte kan de redde huden fra at blive voldsomt plaget af ar.

Stress og kost har dog en stor betydning for huden og der kan være god grund til at kigge på kosten hvis man er meget hårdt ramt. Der er risiko for seriøs akne hvis man er glutenallergiker eller glutenintolerant. Desuden tyder forskning på, at et stort indtag af sukker eller mad med lavt glykæmisk indeks (hvidt brød, hvid pasta, pomfritter, kage m.m.) kan være som benzin på et bål, for de der har tendens til akne.

Det vil altså sige at mennesker som spiser en overvægt af den type kost, vil have en markant risiko for meget udbredt akne. Det er ofte de samme mennesker der rammes af diabetes 2 pga sukkerindtag og indtag af de hurtige kulhydrater der lynhurtigt omdannes til glukose i kroppen (Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27061046).

Vores bedste produkter mod uren hud:

Akneplaget hud har en tendens til at virke fedtet på overfladen og det får mange til at vælge ret voldsomme behandlinger af huden. Det kan være problematisk, idet talgkirtlerne altid vil prøve at kompensere for udtørring af huden ved at producere endnu mere talg og der er risiko for at komme ind i en ond cirkel.

Hos de fleste vil det være en bedre behandling at benytte produkter med gode fedtstoffer, der regulerer hudens produktion af talg - fx jojobaolie. Samtidig vil det hjælpe at få fjernet tilstopningen af porerne med gode aktive stoffer der kan opløse propperne og bekæmpe infektionen i porerne. Bumserne kan behandles med aktive stoffer der dæmper infektionen og gør det muligt at bumserne udtømmes uden at bearbejde dem med fingrene.

Odacité har udviklet en serie til dette formål med målrettede produkter der kan forebygge og behandle udbrud:

Olesomes Times Release Delivery Creme Pe+C serum til kombineret hud Gr+G serum til fedtet og akneplaget hud Jo+L serum mod tilstoppede porer Bl+C serum mod bumser (god til spotbehandling)

Du kan finde mere information om de enkelte produkter ved at trykke på linket.

Der er også mulighed for at købe et startsæt, med alle ovenstående produkter i mindre størrelse. Det giver dig mulighed for at prøve dem af uden at købe store mængder - find sættet her!

Du bruger serien ved at rense huden - fx med Odacité Gentle Rejuvenating Cleanser, som er en mild creme cleanser, der løfter snavs fra huden, uden at udtørre den. Du kan supplere den med en Odacité Green Ceremony Cleanser 2 - 3 gange ugentlig. Den afgifter og renser huden i dybden pga indholdet af Matcha og Spirulina.

Herefter skal huden tones, og du kan med fordel vælge Odacité Mint og Green Tea Hydra-Purifying Treatment Mist, som sprayes ud over huden efter rensning. Den opløser tilstoppede porer, bekæmper infektionen og fjerner overskydende hudfedt.

Til slut anvendes sættet mod akne og fedtet hud: Pump en passende mængde af Oleosomes cremen ud i håndfladen og tilføj 2 dråber af Gr+G, for at undgå skinnende og fedtet hud, samt 2 dråber af Bl+C, for at behandle eksisterende bumser. Denne blanding kan bruges om morgenen.

Om aftenen kan du igen pumpe en passende mængde af Oleosomes cremen ud i håndfladen og tilføje 2 dråber af Pe+C, for at bearbejde den kombinerede hud og afbalancere talgproduktionen. Tilføj også Jo+L som i løbet af natten kan arbejde på at opløse propperne i porerne.

Du kan selv kombinere hvornår du benytter de forskellige serum'er, og det er også muligt at spotbehandle med dem, ved at tage en dråbe på en finger og derefter duppe på problemområderne.

Det kan være en fordel at supplere med kosttilskud, da det kan være svært at spise sig til den optimale mængde af vitaminer, mineraler, fedtsyrer og aminosyrer i kosten. 

Få 10% rabat på alle køb i shoppen!