0

Hvilke deodoranter er sikre at bruge?

(0 produkter)

Deodoranter uden de skadelig stoffer:

Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre at finde produkter som er helt fri for de ovennævnte skadelige stoffer, og andre produkter som kun indeholder et enkelt af stofferne.

Den tyske deodorant serie - FINE Deodorant - er fremstillet uden alle de skadelige stoffer. De har dog valgt at bruge dufte fra æteriske olier og derfor skal parfume- eller duftallergikere overveje om det er en deodorant de skal vælge - eller i hvert fald prøve af i en mindre mængde før de går all in.

FINE findes også i en duftfri version som er til følsom hud - FINE Senza. Her kan allergikerne sagtens være med, da der slet ikke er benyttet æteriske olier i produktionen.

Herban Cowboy er også fri for de skadelige kemikalier og kan benyttes af veganere, da der ikke er benyttet nogen form for ingredienser med animalsk oprindelse. Der er benyttet æteriske olier i de forskellige sticks med duft, for at give deodoranterne god duft uden at benytte syntetiske parfumer.

Triclosan:

Triclosan virker som antibakteriel og antisvampe middel i produkter, og har typisk været anvendt til tandpasta, deodoranter, kosmetik og håndsprit. Triclosan er mistænkt for at kunne udvikle resistens hos bakterier, samt at kunne skade vandmiljøet. Det er desuden undersøgt for risikoen for at være hormonforstyrrende - der er ikke fundet beviser på det endnu, da det vil kræve flere forsøg, men man opretholder mistanken om at det kan virke forstyrrende på hormonsystemet.

Miljøstyrelsen har derfor lavet disse anbefalinger:

  • Undgå tandpasta og deodoranter med triclosan. Triclosan er mistænkt for at kunne udvikle resistens hos bakterier og er i de fleste tilfælde ikke nødvendigt.
  • Særligt til gravide: Vælg svanemærkede produkter (er fri for triclosan). Kan du ikke finde en svanemærket variant, kan du forsøge at undgå triclosan, hvis du vil være ekstra forsigtig. Triclosan mistænkes for at være hormonforstyrrende.
  • Undgå sportstøj, der markedsføres med at være ”antibakterielt”, ”bakteriehæmmende” mm. Det kan indeholde triclosan, der oftest er unødvendigt.

Kilde: http://mst.dk/kemi/kemikalier/fokus-paa-saerlige-stoffer/triclosan/

Du kan finde deodoranter uden triclosan i shoppen her!

Aluminium:

Aluminium anvendes i deodoranter for at blokere svedafsondring, hvorved der er meget mindre risiko for at udvikle ubehagelig svedlugt. Hvis man vælger at benytte deodoranter med aluminium hver dag, vil der gå nogle dage, før en aluminiumfri deo virker, idet ophobet aluminium blokerer for optagelse af indholdsstofferne i den nye og mere naturlige deodorant.

Der er stor uenighed blandt eksperter vedrørende hvor skadeligt aluminium er. Bladet "Naturli" kalder aluminium for en nervegift, hvis der ophobes for store koncentrationer i kroppen (Kilde: http://www.naturli.dk/artikel/er-din-deodorant-skadelig/), og Miljøstyrelsen beskriver forsøg med rotter, hvor dyrene udviklede skader på milt og lever hvis de blev udsat for høje doser af aluminium (Kilde: mst.dk/media/92403/aluminium-dtb-vand.doc).

Det diskuteres om aluminium faktisk giver skader på centralnervesystemet, og det ser ud til at der er enighed om at det bør undersøges nærmere. Til gengæld ser man forhøjede niveauer af aluminium i hjernen hos mennesker der er døde af Alzheimers. Det bliver derfor spændende at følge med i forskningen på området!

Find deodoranter uden aluminium her:

Propylenglycol:

 En ingrediens der udvindes af petroleum. Det virker ved at trække ind i huden og sørge for der ikke kan komme væske ud af huden, og kan desværre medvirke til at huden tørrer ud på overfladen, men til gengæld hjælper det med at undgå væsketab fra huden.

Propylenglycol bruges også til at konservere hudplejeprodukter, hvor det modvirker nedbrydning af fedtstoffer og aktive stoffer i hudplejeprodukterne.

Kilde: https://www.youtube.com/watch?v=H6y8p8Q29z4

Alle deodoranter i webshoppen er fremstillet uden propylenglycol og kan findes her.

Få 10% rabat på alle køb i shoppen!