0

Bæredygtighed

Bæredygtighed

Vores natur er under pres og det er derfor vigtigt at mindske belastningen så meget som muligt. Jeg har derfor valgt at benytte pakkemateriale der hovedsageligt består af genbrugsmaterialer eller materialer af naturlig oprindelse.

Kasserne der benyttes til forsendelse og kraftpapiret der er med til at beskytte varerne, er derfor lavet af genbrugspap og papir, mens de "chips" der bruges er biofyld, der er fremstillet af stivelse fra planter.

Flere af serierne er emballeret i genanvendeligt materiale og nogle af Alluvian produkterne emballeres endda i genbrugspapir.

Du har mulighed for at vælge "Bring" som transportør af dine varer - "Bring" arbejder på at udskifte deres dieseldrevne lastbiler til el, og det gør dem til et fornuftigt valg i forhold til at skåne miljøet.

Når du handler hos Eliés følger der lidt chokolade med dine varer - den er selvfølgelig økologisk og fairtrade - det vil altså sige at når jeg køber chokoladen sendes der et beløb til de mennesker der har plukket kakaobælgene, hvori bønnerne sidder.

Alluvians producenter lover at deres produkter er fuldstændig fri for mikroplast. Måske synes du det er lidt fjollet men det har faktisk stor betydning. Mikroplast er små bitte stykker plast (mindre end 1 millimeter store) som stammer fra alt det plastaffald der bliver smidt i naturen - bla til søs, men også på land. Selv om plastaffaldet er skilt ad i små stykker - mikroplast - har det stadig de samme kemiske påvirkninger af naturen og de dyr der indtager det. Via fødekæden får vi mennesker også plast ind i organismen! Så der er rigtig god grund til at bortskaffe sit affald på en ordentlig måde, så vi undgår de mange små og store giftbomber i naturen og i vores mad!